Info airco’s en warmte pompen

Wat is het tegenwoordig warm in het voor/najaar en natuurlijk de zomer. Buiten is dit natuurlijk heerlijk maar binnen zouden we graag afkoelen en s ‘nachts heerlijk slapen. Hier bieden de airco’s van Aircostek.nl een verkoelende oplossing voor.

Echter zijn de airco’s van tegenwoordig meer dan alleen een apparaat om een ruimte te verkoelen. Zo zijn er verschillende opties leverbaar van verschillende merken. Hieronder hebben we voor jou een aantal opties uitgelegd, deze vind je ook terug in het filter op de webshop pagina.

HOE BEREKEN IK DE BENODIGDE KW’S

  1. Meet de ruimte op waar de airco/warmtepomp geplaatst moet worden.
  2. Formule: Lengte x breedte x hoogte =…..m3.
  3. Daarna vermenigvuldigen we het aantal m3 met een warmte factor.
    • Warmte factor 30 : voor een goed geïsoleerde ruimte, geen plat of schuin dak, weinig elektronische apparatuur in de ruimte.
    • Warmte factor 40 : Minder goed geïsoleerde ruimte, veel ramen of elektronische apparatuur aanwezig.
    • Warmte factor 50 : Ruimtes met een hoge warmte last, ruimte met een plat of schuin dak zolder, veel ramen en apparatuur, ruimtes waar veel mensen verblijven.
  4. M3 x warmte factor =… in Watt delen door 1000 is kilowatt kW’s.

REKENVOORBEELD

Dus een goed geïsoleerde slaapkamer van: Lengte 4 x Breedte 5 x Hoogte 3 = 60 m3.

60 x warmte factor 30 = 1800 Watt/1000= 1.8 kw geschikte Airco 2 kW

OPTIE VERWARMEN

Tegenwoordig kan een airco ook een warmtepomp genoemd worden, dit komt doordat ze naast koelen ook kunnen verwarmen. Heel simpel gezegd kunnen we de werking in de winter omdraaien, zodat deze de ruimte ook kan verwarmen. Denk eens na over de optie om gas te besparen. Bijvoorbeeld om een ruimte snel te verwarmen als je deze gaat gebruiken. Dit is makkelijk te bedienen met  een wifi module die samenwerkt werkt met een app. Tevens bij het verlaten van de ruimte kan deze module de airco/warmtepomp weer uitschakelen.

 

OPTIE KOELEN

De optie koelen is natuurlijk duidelijk. Met 39 zeer warme tot tropische dagen per jaar zal de optie koelen zijn effect hebben op een goede nachtrust en een gezond en leefbaar binnenklimaat.

 

LUCHT FILTER

Pollen, virussen, luchtledige stofdeeltjes, onaangename geurtjes die in de lucht van ons huis of kantoor etc. zijn weg vinden. Deze kunnen makkelijk opgevangen worden door een luchtfilter die ook in onze airco’s/warmtepompen te vinden zijn. Zo heeft Daikin in een recent wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat de Daikin Flash Streamer-technologie tevens effectief het Covid-19 virus in ruimtes helpt bestrijden. Na een bestralingstijd van 3 uur is 99,97% van het virus inactief gemaakt.

 

MINDER MILIEU BELASTEND

Bij de werking van de airco’s/warmtepompen wordt gebruik gemaakt van koelmiddel, er zijn verschillende koelmiddelen op de markt. Het koelmiddel wat in onze airco word gebruikt is R32, dit is een van de nieuwste middelen en is 68% minder belastend voor het milieu dan bijvoorbeeld zijn voorganger R410a. Ook kan dit middel makkelijk worden hergebruikt en gerecycled.

 

SLAAP EN NACHTMODUS

De slaap en nachtmodus geeft in de slaapkamer een groot voordeel, zo wordt het geluidsniveau gereduceerd tot 19 DB. Dit draagt bij aan een heerlijk ontspannen nachtrust waarbij de lucht ook nog eens gereinigd wordt. Ook zal de airco/warmtepomp minder energie gebruiken in deze stand. De temperatuur kan via de app bijgesteld worden voor slimme slaapcurve (model afhankelijk).

 

DESIGN

Meerdere modellen zijn ook nog voorzien van een mooi uiterlijk. Zo heeft Daikin verschillende modellen leverbaar in een strak of industrieel design. Ook zijn er modellen beschikbaar in verschillende kleuren zoals bijvoorbeeld zwart, zilver, grijs ,houtnerf etc.

 

LUCHTSTROOM REGELAAR

Met een luchtstroom regelaar wordt de warme of koude luchtstroom tot in de verste hoeken van de ruimte verspreid. Ook zijn er model afhankelijke regelaars die er voor zorgen dat de luchtstroom nooit als tocht ervaren kan worden. De luchtstroom wordt dan naar de delen in de ruimte gestuurd waar geen personen aanwezig zijn.