Airco onderhoud

Graag zorgen wij voor een comfortabel binnenklimaat, om dit zo goed mogelijk in stand te houden adviseren wij uw airco’s en warmtepompen te laten onderhouden.

Wij onderhouden graag uw airco’s en warmtepompen, op deze manier kunnen wij vroegtijdig lekkages of storingen signaleren.

Ook bieden wij de mogelijkheid tot het afsluiten van een onderhoudscontract voor de door ons geplaatste airco’s en warmtepompen, dit kan eventueel bij het opmaken van de offerte besproken worden of een jaar na plaatsing wanneer het eerste onderhoud nodig is.

Waarom is jaarlijks onderhoud zo belangrijk? We zetten de redenen hieronder uiteen:

Energiezuiniger gebruik maken van de airco

Het regelmatig reinigen van uw airco bevordert de werking van uw airco in positieve zin. Uw airco verbruikt minder energie en een reparatie zal hierdoor minder snel nodig zijn.

Ziekten en allergieën

Op het moment dat een airco niet goed wordt onderhouden, vergroot u de kans op ziekten en allergieën. Als de luchtvochtigheid door het gebruik van een airco lager is dan de ideale 45-60%, dan heeft dit mogelijk gevolgen voor uw weerstand en grijpen bacteriën en virussen sneller om zich heen.

Bij een airco is het van belang dat periodiek de luchtfilters worden gereinigd. Er verzamelt zich veel stof in de omgeving van de airco, teveel stof op het filter zorgt voor een verminderde werking en onnodige verspreiding van stofdeeltjes. Mensen met allergieën kunnen hierdoor last krijgen.

Stinkende lucht afkomstig uit de airco

Wanneer u uw airco een tijdje niet gebruikt heeft, bijvoorbeeld in de wintermaanden en hem daarna weer aanzet dan kan hij nog wel eens gaan stinken. Dit komt doordat er stofdeeltjes en bacteriën in gaan zitten. Het is daarom verstandig om voordat u de airco na langere tijd weer aanzet om deze geheel te reinigen en eventueel het koelmiddel weer bij te vullen.

Voor vragen zijn wij altijd bereikbaar via de: telefoon, mail, of contact formulieren.

Afspraak maken